Ryba w nowej odsłonie w formie kotletów. Idealny składnik każdego obiadu. Ryby powinniśmy spożywać 1-2 x w tygodniu ze względu na zawarte w nich kwasy tłuszczowe omega-3. Jeśli nie lubisz ryb lub nie możesz spełnić tego minimum ich spożycia, warto suplementować kwasy omega-3, ale ja zachęcam Cię do jedzenia ryb, bo składniki odżywcze lepiej przyswajają się z pożywienia niż z suplementów.
Składniki na ok. 10 sztuk:
- 500 g dorsza
- 1 jajko
- 3 łyżki twarożku
- 1/2 kulki mozzarelli
- 1 łyżka kaszy manny
- natka pietruszki
- 1 cebula
- sól, pieprz
Rybę i natkę kroimy drobno w kostkę. Cebulę i mozzarellę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy. Zwilżamy ręcę wodą i lepimy kotlety. Pieczemy przez 15 minut w 200 stopniach.
1 kotlet zawiera ok. 80 kcal.
Komentarze
Prześlij komentarz